Flamigel, Olaplex, Guerlain, L’Oréal, The Ordinary, Annemarie Börlind, Boobilicious

13:20 - 08:00
luistertijd 13:20 - leestijd 08:00

September is voorbij gevlogen! De afgelopen maand heeft het BeautyJournaal testpanel weer een aantal favoriete, nieuwe producten ontdekt. Vandaag hebben we weer een mooie mix voor je klaarstaan, speciaal gericht op droog haar, de droge huid, droge lippen en meer. Lees snel verder!

Uitgever en journalist Monique: Flamigel

flamigel

Must have in je huisapotheek! Flamigel bij oppervlakkige wondjes en kleine (branderige) huidschades.

Ik heb in het verleden voor mijn dochter wel eens Flamigel gekocht om schaafwondjes beter te laten helen. Recent kwam ik er weer mee in aanraking. Een collega die het gebruikte na bestraling van haar borsthuid tegen het brandende gevoel, en Ilonka kreeg het na verwijdering van haar tatoeage op haar huid aangebracht. Bekijk hier mijn video reportage maar over die tattoo verwijdering. Ook na een anti-aging laser-, peeling- of IPL behandeling met roodheid en gevoeligheid is dit ideaal!

Flamigel is een ontzettend veelzijdig product, of eigenlijk een wond genezende gel. Na zonverbranding verkoelt het maar het zorgt er ook voor dat er geen onnodig vochtverlies optreedt. Dit is nodig om sneller huidherstel te krijgen. Het vormt een beschermende barrière over je huid heen.

Nu wilde ik Flamigel zelf ook wel eens ervaren! Ik heb het als nachtcrème gebruikt deze zomer nadat ik helaas teveel zonuren had gehad. Mijn gezichtshuid was rood! De volgende ochtend voelde mijn huid niet alleen heerlijk zacht en goed gehydrateerd aan (zonder vettigheid), ook de roodheid was weg. Deze zomer kon ik zelf ervaren hoe mijn huid na te veel zonuren en een nacht slaap lekker zacht en zonder spoortjes van irritatie.

Het unieke is dat een natte wond snel droger wordt en een droge wond goed bevochtigd blijft. Dit geldt voor een wond, maar dus ook voor een geïrriteerde huid na teveel zonuren! De hydrogel zelf zorgt voor bevochtiging, de hydrocolloïd absorbeert overtollig vocht en arginine is een huideigen bouwsteen die helpt een gezonde huid te behouden.

En wist je dat het ook kunt inzetten bij oppervlakkige huidschade door langduriger mondmasker gebruik? Flamigel werkt bijna als een tweede huidje, heel beschermend maar ook genezend. Het is niet vet en niet kleverig.

Ik heb dit product nu standaard in mijn huisapotheekje zitten. Te koop bij de drogist, maar ook online.

Shop Flamigel hier online

 

chanel

Lees ook Monique’s review over de nieuwste parfums voor dit najaar, van Chanel, Narciso Rodriguez en Issey Miyake.

 

 

Model Mandy: Olaplex No.0 Launch Kit olaplex

Ik heb super droog haar wat echt een boost kan gebruiken. Bij de Cosmo kapper heb ik weleens de professionele Olaplex herstelbehandeling gedaan. Ook bij mijn kapper wordt er met het blonderen weleens Olaplex aan de verf toegevoegd. Het maakt het proces wat minder schadelijk en dient als extra verzorging.

Ik vind Olaplex zelf altijd erg goed werken. Ik ben dan ook super blij dat er nu ook een Intensive Bond Building Hair Treatment voor thuis is!

Olaplex No.0 is een primer die fungeert voor een intensiever herstel van beschadigd haar. Het herstelt gebroken zwavelbruggen, versterkt het haar en beschermt de algehele haarstructuur.

Ik heb het product over mijn hele haar aangebracht, vanaf de wortel tot aan mijn punten. Zelf heb ik vrij veel en dik haar, dus ik heb mijn haar in secties verdeeld zodat het product overal goed werd verdeeld. Daardoor werd mijn haar vochtig, maar niet doorweekt. Een tijdschrift erbij en 10 minuutjes laten inwerken!

Hierna heb ik de No.3 over mijn gehele haar aangebracht. De No.3 travelsize van 30 milliliter zit erbij in deze launch kit. Ik heb alles goed doorgekamd en heb het weer 10 minuutjes laten inwerken. Meestal zet ik een meditatie muziekje op, heerlijk wat me time.

Na de 10 minuten spoel je zoals normaal je haar uit en was je het met shampoo en conditioner. Je gebruikt het Olaplex product in principe één keer per week. Heb je zoals ik beschadigd haar? Dan kun je hem 2 tot 3 keer per week gebruiken. Ik heb zelf een week met deze kit gedaan en heb in die tijd optimaal kunnen genieten van zacht en soepel haar.

Tip: Kam je haar goed door voordat je het product aanbrengt. Het haar kan de vloeistof zo optimaal absorberen. Als je dik, lang of weerbarstig haar hebt, deel je haar dan in secties zodat elk deel verzadigd is.

Shop hier online

 

Corine: Guerlain Terracotta Pacific Avenue Bronzing Powder & Blush

guerlain

We zijn de afgelopen maand verwend met een heerlijke Indian Summer. Wat is er dan fijner dan je zomerse sunkissed glow nog eventjes vasthouden? Een bronzer komt daarbij goed van pas, zeker als je zomerse teint toch ietwat begint te vervagen. Voor nét dat beetje extra glow. Iedere zomer brengt Guerlain een prachtige bronzer in XXL formaat uit. En dan ook nog eens limited edition, in een bewaarblik dat een lust is voor het oog.

Deze zomer heeft Guerlain zich laten inspireren door het zonovergoten Californië en bevat de bronzer tinten die doen denken aan een zonsondergang langs de befaamde Pacific Avenue. De zon die je huid kust: een vleugje roze voor de warmte en een sprankje goud van de zonnestralen. Aanbrengen met een grote fluffy kwast, waarbij je in gedachten een 3 maakt van je voorhoofd langs je slapen naar je neus, en langs je kaaklijn naar je kin.

Als added bonus voor nóg meer zomergevoel ruikt deze bronzer ook nog eens goddelijk. Een zomerse mix van ylang ylang en oranjebloesem, met tonkaboon en vanille, de signatuur geurnoten van de Terracotta collectie. Een vleugje witte musk laat je tot slot wegdromen in een zwoele nazomerwarmte.

In Nederland is de bronzer inmiddels uitverkocht. Voor de liefhebber nog wel verkrijgbaar in de UK-webshop van Guerlain.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialist Patricia: L’Oréal Techni ART Thermo Modelling Spray

loreal spray

Door mijn werk draag ik mijn haar vaak vast, maar als het even kan ga ik graag met een föhn of krultang aan de slag. Ik wil mijn haar dan wel goed beschermen tegen de hitte, want een föhn of krul/stijltang kan echt heel heet worden!

Mijn kapster adviseerde mij de Techni Art Thermo Modelling Spray van L’Oréal. Deze moet buiten mijn verzorging voldoende zijn, aangezien ik verder geen haarproblemen heb. Gelukkig heb ik geen droog, pluizig of poreus haar.

De L’Oréal Thermo Modelling Spray is een hitte beschermende spray die het haar meer volume geeft en eenvoudig golvend haar creëert. De spray wordt geactiveerd door de warmte van mijn föhn of krultang en dit zorgt ervoor dat mijn kapsel beter in model blijft. Het zorgt tevens voor een betere grip.

Na het wassen van mijn haar gaat de spray rijkelijk op handdoek droog haar. Het mag overigens ook op droog haar worden aangebracht. De spray verzwaart het haar niet, want als mijn haar helemaal droog is en in model is geföhnd voelt het licht en luchtig aan. Met het volume zit het ook wel goed, het valt soepel omdat het lift vanaf de wortel. Kortom, een top product met een mooi resultaat en een goede hitte bescherming.

Shop hier online

 

Sabine: The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% Vit C Serum the ordinary

Een aantal weken geleden was ik lekker aan het neuzen op BeautyJournaal en ik kwam terecht in de online BeautyJournaal shop. In deze shop worden allemaal fijne merken en producten aangeboden, zo ook het merk The Ordinary.

Ik had al het een en ander over The Ordinary gelezen. Het merk biedt allemaal werkzame producten tegen hele lage prijzen. Niet voor niets staat dit merk in de top 50 voor millenials!

Ik zwichtte voor de vitamine c en koos het Ascorbyl Glucoside Solution 12% Vit C Serum. Dit serum van nog geen € 13,00 is een heerlijk aanvullend verzorgingsproduct met een mooie dosis Vitamine C (12 %). Vitamine C heeft de eigenschap om je huid weerbaarder te maken tegen de invloeden van UV-straling.

Het serum komt in een bruin flesje met een pipet. Een paar druppels per dag zorgt er voor dat mijn huid de hele dag mooi en rustig oogt. Ik vind het een prettige aanvulling op mijn beautyroutine. En wat een mega fijne prijs! Ik ben reuze nieuwsgierig wat ze nog meer aanbieden.

Shop hier online

 

Schoonheidsspecialiste Su: Annemarie Börlind For Lips lippenbalsemannemarie borlind

Zodra er een R in de maand komt merk ik gelijk schommelingen aan mijn weerstand en huid. De eerste helft van september is goed geweest, maar halverwege de maand merk je dat de herfst langzaam haar intocht maakt. De eerste kenmerken zijn bij mij mijn lippen. Deze worden droger en ik krijg last van velletjes. Om te zorgen dat ik hier minder last van heb gebruik ik de Annemarie Börlind For Lips lipbalm. Deze is kleur- en geurloos, met als één van de ingrediënten sheabutter. Het herstelt mijn lippen, voelt niet vettig aan en plakt niet. Ideaal om in de nacht of voor overdag te gebruiken!

Shop hier online

 

Make-up artist Lydia: BOOBILICIOUS Boob Oil

boobilicious

Masseer jij je ‘boobies’ wel eens. Nou, ik niet dus. Na een douche of bad smeer ik me in met bodylotion, maar dat is het ook wel. Ik moet er daarnaast aan herinnert worden om ze af en toe te voelen/checken op onregelmatigheden

Onze borsten verdienen wel wat meer Tender Love & Care, vond onderneemster Felicitas Brunner waarmee ze op het idee voor Boobilicous kwam. De Boob Oil is een olie speciaal gemaakt voor het borstgebied. Op de website wordt vermeld dat het masseren van je borsten goed is voor je bloedsomloop. De lemon olie in het product support je lymfevaten afvalstoffen af te voeren. Ik ben net aan een ‘detox’ kuur begonnen dus dat komt goed uit.

De kartonnen verpakking is mooi. Het flesje zit in een mooi katoenen zakje verpakt. Handig voor op reis. Heeft een handig pipetje voor de juiste dosering. Met een paar druppeltjes masseer ik elke ochtend mijn borsten van onder de oksel naar voren rond. Het is even voelen wat de fijnste beweging is, op de website vind je tips.

Het ruikt heerlijk en masseert makkelijk in de huid. Het voelt heel fijn om dit met liefde en aandacht te doen. Dit wordt een nieuw ochtendritueel! Komende maand oktober is het ook nog eens ‘National Breast Cancer Awareness month’. Dus Ladies een beetje meer liefde en aandacht voor je ‘Boobs’…

Essentiële oliën

Het product bestaat uit een heel mooie combinatie van essentiële oliën:

Shop hier online

 

beautyjournaal shop

Lees ook:

 

Lees ook