Van het verminderen van rimpeltjes, tot het verhelderen van je teint

09:36 - 05:45
luistertijd 09:36 - leestijd 05:45

Het blijft leuk om zo nu en dan een nieuw make-up merk te ontdekken. Zo was ik eind vorig jaar bij salon I Shine Today in Amersfoort voor een reportage over skin care merk Biodroga. Na afloop van de behandeling gaf huidexpert en eigenaresse Shirley Hendriksen mij een snelle touch up met de vegan make-up van Emani. Ik kende het merk niet, maar Shirley was razend enthousiast. “De kleuren zijn prachtig en het is bovenal zo goed voor je huid.”

emani make up

Shirley vertelde me dat ze voor Emani heeft gekozen, omdat Emani heel kritisch is over wat er wel en wat er vooral ook niet in make-up zit. Shirley: “Make-up moet je huid mooier maken, ook als je geen make-up draagt.”

Shop Emani hier online

 

Je goed voelen, ook zonder make-up

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig… een make-up merk dat als belangrijkste missie heeft om klanten zich goed te laten voelen zonder make-up. Maar dit is precies wat oprichter Michelle Doan wil bereiken met haar vegan make-up merk Emani.

emani

En daar heeft Michelle een hele goede reden voor…

Michelle worstelde tijdens haar pubertijd met cystische acne en was kind aan huis bij de dermatoloog. Daardoor raakte ze geïntrigeerd door huidverzorging en cosmetica. Welke werkstoffen je moet gebruiken en welke vooral ook niet, om acne onder controle te krijgen. Het was het begin van Emani.

“Make-up die zich gedraagt als skin care”

Door de regie op werkstoffen in cosmetica weer in eigen hand te nemen, vond Michelle een manier om niet alleen prachtige cosmeticaproducten te ontwikkelen, maar ook nog eens producten die goed zijn voor de huid. Michelle: “Met make-up die zich gedraagt als skin care, wil ik vrouwen zich weer zelfverzekerd laten voelen over hun eigen huid. Een huid die gezien mag worden.”

 

ingredienten

Vegan make-up met een plus

Je zou Emani dus kunnen omschrijven als vegan make-up met een plus. Deze plus zit ‘m in het feit dat de producten ook goed zijn voor je huid en als het ware een ‘skin care effect’ hebben. Van het verminderen van rimpeltjes, tot het verhelderen van je teint. Hoewel je je natuurlijk kunt afvragen of een poeder of oogschaduw met ‘skin care effect’ daadwerkelijk het verschil gaat maken bij bijvoorbeeld een huidprobleem, geloof ik persoonlijk wel in het adagium dat alle kleine beetjes helpen. Zelfs al is het een beetje poeder of een vleugje lipgloss.

Michelle vindt het ook belangrijk dat vrouwen make-up kunnen gebruiken zonder daarbij kritische vragen te hoeven stellen. “Als ik zwanger ben, kan ik product X dan nog wel gebruiken?” Of “Kan ik door product Y ook pukkeltjes krijgen?” Bekijk het volgende filmpje:

Enthousiast geworden? Doe de quiz

Op de Engelse website van Emani vind je een leuke en vooral ook nuttige quiz, die je in enkele minuten helpt te bepalen welke producten je nodig hebt. Tijdens de quiz beantwoord je vragen over de huidproblemen die je wilt aanpakken, hoe vaak je pukkeltjes hebt, wat je wilt dat je make-up voor je doet (matteren, camoufleren, glow toevoegen…). De quiz houdt zelfs rekening met het klimaat en de luchtvochtigheid, waarin je je bevindt.

 

emani quiz

Mijn persoonlijke Emani favorieten

Na mijn bezoek aan Shirley en nieuwsgierig geworden naar Emani heb ik mijn make-up stash met enkele producten uitgebreid. Hieronder mijn favorieten.

Miracle 7-in-1 primer serum

Wil je dat je make-up goed ‘pakt’ op je huid? Gebruik dan een primer. Een primer maakt de huid glad, zorgt ervoor dat je je make-up makkelijk(er) kunt aanbrengen en deze bovendien beter hecht aan de huid. Ik schreef er al eerder over.

emani primer

De award-winning Miracle 7-in-1 primer van Emani bevat onder meer ginseng, peptiden, kamille en groene thee extract. Emani noemt het zelf “superfood for your skin”. De primer hydrateert, minimaliseert fijne lijntjes, verkleint de poriën en verheldert donkere vlekjes. Tegelijkertijd verbetert deze primer je bloedcirculatie, met een gezonde glow als resultaat.

Ik gebruik Miracle 7-in-1 primer serum over mijn moisturizer. Als je een wat vettere huid hebt, kan je zelfs je moisturizer achterwege laten en uitsluitend Miracle 7-in-1 primer serum aanbrengen op een gereinigde huid. De frisse geltextuur ruikt heerlijk en geeft mijn huid een flinke vochtboost. Droogtelijntjes verdwijnen en mijn huid voelt zacht aan. Wake-up call in een flesje!

Shop Emani hier online

 

Flawless Matte Foundation

emani foundation

Bevat Squalaan, Moringazaadolie, extract van Japonicabloem en Rozemarijn.

Deze minerale poederfoundation is heel mooi in laagjes op te bouwen en geeft een lichte tot gemiddelde dekking, afhankelijk van hoe je het poeder aanbrengt. Een fluffy kwast geeft een lichte dekking, een kabuki brush een gemiddelde dekking. Breng je Flawless Matte Foundation met een make-up sponsje aan, dan kan je hem zelfs als concealer gebruiken. Bijvoorbeeld om blauwtinten in je ooghoeken of rode plekjes op je huid te camoufleren.

Ik gebruik de kleur Natural Sand, bij voorkeur met een fluffy kwast. Dat geeft een mooie satijnen finish aan mijn huid.

Perfecting Highlighter & Bronzer

emani bronzer

Bevat Squalaan, Moringa, Vitamine E, Rozemarijn- en Druivenpitextract.

Wanneer je werkt met minerale poederfoundations, is het belangrijk om daarna diepte aan te brengen met een highlighter en een bronzer. Doe je dat niet, dan krijg je een ‘vlak’ eindresultaat., zonder schaduw- en dieptewerking.

Het Highlighter & Bronzer duo van Emani is heel geschikt om je gezicht te shapen en te contouren. Twee poeders in een doosje, die een mooi zijdezacht effect geven en je natuurlijke teint versterken. De kleuren zijn subtiel en daardoor geschikt voor ieder jaargetijde. Dit is zeker geen beach bunny bronzer die alleen in de zomer van pas komt.

Je gebruikt Perfecting Highlighter & Bronzer over je foundation, of op een ‘naakte’ huid. Wil je weten waar je precies de highlighter aanbrengt en waar de bronzer? Bekijk dan de volgende how-to van Emani:

Eye Trio

emani oogschaduw

Bevat Vitamine E, Squalaan en druivenpitextract.

Drie kleuren in één doosje, waarmee je écht alle kanten op kunt. Ik heb het doosje in de naturel tinten Tantalizing. Voor mijn alledaagse look gebruik ik een bruintint op mijn bewegende ooglid. De lichte kleur breng ik aan in mijn ooghoeken en vlak onder mijn wenkbrauwen, voor een frisse oogopslag.

Lip-Shine Gloss

emani lipgloss

Een heerlijk verzorgende lipgloss met hydraterende en voedende werkstoffen, zoals… ga er even goed voor zitten… plantenextracten, castorolie, shea boter, mangozaad boter, avocado olie, abrikozen- en druivenpitolie, amandel- en hazelnootolie, jojoba (enzovoorts, enzovoorts) en nog een flinke dosis superfoods, zoals gojibes. En dat merk je, want de lipgloss is een vochtboost voor je lippen.

Shop Emani hier online

 

emani lip shine gloss

Mijn favoriet is de kleur Blush. Een subtiele tint, die vrijwel iedere look completeert. Voor een lipgloss is de textuur wel aan de volle kant. Dat vind ik een plus; het neigt eerder naar een balsem of vloeibare lipstick.

En oja… ik ben verliefd op de swirl die Emani heeft weten aan te brengen in de huls. Wat een kunstwerkje!

look corine

 

beautyjournaal shop

Lees ook