Er is wel degelijk een peeling die je in de zomer kan, om grote pigmentvlekken en onzuiverheden onder controle te houden

03:50 - 02:18
luistertijd 03:50 - leestijd 02:18

Onlangs vertelde ik je al dat je ook in de zomermaanden een mooie, veilige peeling kan laten doen op je huid. Ideaal bij pigmentissues als melasma (ook wel zwangerschapsmasker genoemd – een hormonale pigmentverstoring), acne en onzuiverheden die óók in de zomermaanden de kop op blijven steken en aandacht behoeven.

Lekker behandeld bij Beautybox in Amsterdam!

Circadia heeft een prachtige combinatie behandeling van een peeling met melkzuur en een zuurstofboost voor je huid. In deze video die we opnamen bij de geweldige salon Beautybox in Amsterdam zie je precies hoe het gaat en wat een topeffect het teweeg brengt:

Tim Vanheusden, de trainer van het prachtige, slimme huidverzorgingsmerk Circadia, vindt dat een gezonde huid altijd om onderhoud vraagt, óók in de zomer. En dat betekent dat je toch met grote regelmaat iets moet doen aan de dode huidcellen op het oppervlak.

Moist Infusion Peel, vochtbinding en pigmentvorming afremmend

Tim legt uit: ‘Wij kiezen voor lactaat- ofwel melkzuur. Lactaatzuur geeft letterlijk vocht aan de cellen, een intrinsieke hydratatie. Glycolzuur, dat nu zo populair is, doet dat bijvoorbeeld niet. Het voorkomt alleen uitdroging en geeft in het beste geval extrinsieke hydratatie. Salicylzuur, een andere veel gebruikte peeling, ontdoet de huid teveel van haar oliën. Wist je dat een huid die goed het vocht in de cellen weet vast te houden, UV-straling minder diep laat binnenkomen? Melkzuur helpt daar een handje bij.

Tim: ‘Lactaatzuur geeft vocht aan de huid maar het heeft ook nog een andere mooie eigenschap: het remt tyrosinase af, wat betekent dat het ook de vorming van pigmentvlekken afremt. Ik adviseer dan bijvoorbeeld om met een licht percentage te werken en dat langer in te laten werken, zodat die eigenschappen van de peeling nog beter benut kunnen worden.

Vooral bij melasma

Tim benadrukt dat deze peeling niet bedoeld is voor gewone pigmentvlekjes in de zomer, die kun je beter met rust laten en in de winter weer aanpakken. Melanine heb je immers ook nodig om je huid te bewapenen tegen UV-straling. Nee, het is echt bedoeld voor grotere problemen, zoals melasma.

Combinatiebehandeling met zuurstof

Tim: ‘In de salon koppelen we dan aan onze lactaatpeeling bij melasma ook een zuurstofbehandeling. We werken hiervoor met magnesium peroxide, een uiterst stabiele vorm van zuurstof, dat wordt toegevoegd aan water en dat wordt ingemasseerd in de huid. Vervolgens gebruiken we een enzym dat het magnesium van het zuurstofmolecuul kan splitsen. Het zuurstof blijft in de huid, maar wordt ook tijdig geneutraliseerd om te kunnen spreken van verantwoord behandelen.

Celstimulatie en verheldering van de teint

‘De zuurstofbehandeling stimuleert nieuwe cellen naar het huidoppervlak te komen, en het heeft een pigmentoplichtende werking. Het effect is zo direct en mooi, dat klanten extra gemotiveerd worden om hun huid buiten in de zon heel goed te beschermen,’ aldus Tim Vanheusden.

Nou kan je tot slot vertellen dat ik echt onder de indruk was van mijn huid na de behandeling. Het leek wel of ik een total facelift had gehad. Bijvoorbeeld met injectables. Alles in mijn huid zag er gelift uit, een hernieuwd volume. Mijn huid had een prachtige glow. Je moet echt de video even bekijken;-)

Lees ook:

 

Lees ook