Easy going stuff waarmee het altijd genieten is

05:47 - 03:28
luistertijd 05:47 - leestijd 03:28

Nu de zomervakanties weer ten einde lopen en ik ook op de redactie weer eens even goed rond kijk wat er de afgelopen maanden voor heerlijks is binnengekomen, kan ik het niet laten een leuk lijstje te maken. Dit zijn producten die ik gebruikte en waar ik simpelweg tevreden over ben.

Guhl Bond+Restore shampoo

Maanden geleden schreef ik voor het eerst over de nieuwe trend van haarverzorgingsproducten waarin zuren zitten. Zuren hebben op het haar de eigenschap om de haarschubben heel mooi te sluiten. Je haar wordt er glanzend en super aaibaar van. Het voelt ook sterker aan. Niet voor niets is eeuwenlang de citroen hiervoor geliefd geweest. Lees mijn artikel hier nog eens.

Ik ben fan van de Redken serie, maar deze superbetaalbare lijn van Guhl is echt een heel goede koop. Vooral de shampoo is mijn favoriet. Hij maakt mijn haar schoon, zacht en ook veerkrachtig. Geen pluis na het wassen.

Authentic Beauty Concept Glow Spray Serum

Ah! De ideale spray voor gekleurd haar, om je kleur langer mooi te houden. Zowel in het zonlicht, dus tegen UV-licht, als bij het stylen van je haar met warmte tools.

Verpakt in een schitterende melkroze glazen fles met een royale 200 ml. Een superfijne sprayvernevelaar en een heerlijke zachte geur. Je brengt het aan op handdoek droog haar.

Er wordt gebruik gemaakt van twee verzorgende bestanddelen met een extra functie: rode alg dat een superbeschermende werking heeft en een ferment dat is opgebouwd uit mineralen en andere voedingsstoffen uit de diepzee. Het heeft een krachtig hydraterende eigenschap.

Het mooie van dit product is dat het zowel zonder als met warmtestyling te gebruiken is. En bij stylen met warmte kun je het zowel direct gaan stylen na opsprayen als wanneer het al wat ingedroogd is. Bij nat stylen wordt het stylingproces verkort. Bij wat meer droog stylen krijg je een superbeschermende werking.

Het bevat geen siliconen, is vegan en is tot 230 graden hitte bestand.

Moroccanoil Treatment Purple

Blondines & grey girls opgelet! Moroccanoil heeft een nieuw product om een te gele of vale gloed uit je blonde, dan wel grijze haar te halen!

Het bevat violette pigmentjes om de koele tonen te versterken. Weg is geel en oranje! Na een keer gebruik zie je al duidelijk een opgefriste kleur, zonder dat deze paarsig wordt – want dat gebeurt ook vaak bij purple products;-)

Je brengt het aan op vochtig haar na het wassen. Het mag tot drie keer per week, maar ik zou zuinig zijn, hou het natuurlijk. Je hoeft dit niet uit te wassen. Hoe prettig is dat. Je haar gaat er lekker van glanzen en voelt verzorgd aan. Heb je meer nodig? In dezelfde lijn vind je ook een shampoo en conditioner.

Het zit in een klein compact glazen flesje van 50 ml, een pompje krijg je erbij.

 

Kneipp Clean Beauty Hydro Douche

Kneipp, het oude vertrouwde Kneipp. Hoe leuk dat het merk dat al zo lang met plantjes werkt, nu ook aan profilering met clean beauty doet. In dit geval betekent het dat er geen microplastics in zitten, geen SLES en PEG en geen siliconen.

Verder is 96% van de formule van plantaardige oorsprong. Ideaal vind ik ook dat het product in een handige flacon zit met flipflop dop. Het kunststof materiaal is gerecycled.

Mijn favoriet is de geur Lotus met Jojoba.

Molton Brown Wild Mint & Lavandin

Als je dan toch voor luxe verwennerij gaat, laat je dan inspireren door de heerlijke bad, body & douche producten van Molton Brown. Ik ben verliefd op de Wild Mint.

De frisse geur van mint is zo fijn onder de douche en dan die combi met lavendel – het maakt het helemaal af.

Ook dat frisse groen in die fles vind ik zo leuk! En elke keer ben ik weer verrast over hoe zacht je huid na het douchen blijft met deze showergel. Ik heb eigenlijk geen bodycream meer nodig, behalve een likje op de onderbenen en de armen, de ledematen die bij mij altijd aan weer en wind worden blootgesteld, omdat ik veel buiten ben;-)

La Roche-Posay Cicaplast Baume B5+

Maak me gek! Wat een top crème is dit zeg. De Cicaplast serie van La Roche is altijd al ontzettend goed geweest voor zeer beschadigde huidjes, maar nu de balsem ook in een royale tube van 100 ml ben ik heel blij.

Omdat het uitermate beschermend op de huidbarrière werkt, zitten er ook de nodige stoffen in die dit ondersteunen. Zoals het prebiotische Tribioma. Madecassoside, een herstellend actief bestanddeel in combinatie met koper, zink en mangaan, het kalmerende Panthenol en diverse, milde antibacteriële stoffen.

Het is de perfecte handcrème, maar ook top inzetbaar na laserbehandelingen, na een peeling, bij de huid die kwetsbaar wordt door chemotherapie en radiotherapie, na insectenbeten en littekengenezing, en natuurlijk ook na het ontharen.

Lees ook