Voor de diepste regeneratie van de huidweefsels, je voelt het!

10:30 - 06:18
luistertijd 10:30 - leestijd 06:18

Deze zomer kreeg ik de bijzondere uitnodiging van Care Cosmetics in Barendrecht om een gloednieuwe hitech gezichtsbehandeling te ondergaan met MEGAN, van Skeyndor. Een prachtig apparaat waarmee met drie technologieën zoals high-frequency + Hydro-Dermaboost en Meso-Dermaboost  + rood LED licht de opname van werkzame stoffen heel diep in de huid plaatsvindt.  

Ik vind het spannend. Nu ik 65 jaar ben en mijn huid echt wel begint te verslappen, ben ik heel gefocust op behandelingen die mijn huid in optimale conditie kunnen houden zonder injectables.  

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monique Lindeboom (@beautyjournaal_daily)

Stel je injectables nog maar even uit;-) 

Nu ik weet wat MEGAN kan, is het overigens wel heel goed voor te stellen dat als je de behandeling als kuur doet, injectables misschien zelfs nog een tijdje uitgesteld kunnen worden. Of, je krijgt nog meer plezier van je injectables, omdat de huidconditie zo goed en diep geconditioneerd blijft. 

MEGAN is je BFF, zeggen schoonheidsspecialisten 

Als ik de verhalen van schoonheidsspecialisten lees over MEGAN, begrijp ik dat het hier echt om een bijzondere en heel efficiënte manier van huidverbetering gaat. Gekscherend wordt de MEGAN al je BFF genoemd (je best friend forever). 

7 behandelprogramma’s  

Danielle van Hal is de trainster voor Skeyndor en zij behandelt mij deze dag. Met MEGAN kan er maar liefst op 7 probleemgebieden worden gewerkt. Zo kan de huid verhelderd worden, kan er verstevigend en liftend gewerkt worden, rimpelopvullend en volumegevend, op pigmentvlekken, poriestructuur en op de oogcontour. 

75 minuten weldaad 

Wij kiezen ervoor om een liftende behandeling te doen. Daniëlle legt me uit dat ze in 6 stappen gaat werken. De behandeling duurt 75 minuten. Denk nu niet dat je wakker moet blijven hoor. Alles voelt zo aangenaam aan, dat wegdoezelen helemaal geoorloofd is.  

MEGAN weet precies wat ze moet doen 

Het mooie van MEGAN is ook dat de keuzeprogramma’s volledig geautomatiseerd zijn, waardoor het voor de behandelaar ook erg prettig is om mee te werken. 

Natuurlijk begint mijn behandeling met een goede dieptereiniging. Daniëlle gebruikt hiervoor de Expert Cleanse Pro-producten. De Micellar Balm-to-oil masseert ze goed in. Ik voel op mijn hoe de balm langzaam in olie verandert. Ze sluit af met de Rebalancing Hydracomfort Mist. Wat ruikt het allemaal lekker. Wat een goed begin…. 

De tweede stap bestaat uit een fruitzuurpeeling. Het is een mooie mix van 30% glycolzuur met melkzuur en amandelzuur. Een eigentijdse milde peeling die heel effectief is. Afhankelijk van je huidtype blijft hij maximaal tien minuten op je huid. Omdat peelings bij mij snel kriebelen, werkt Daniëlle met wat ik waaierkwastjes noem, over mijn huid. Ik voel mijn huid nu ook warmer worden.  

Verwarmen van de huid met stroom 

Als mijn huid is voorbereid, wordt de eerste behandeling ingezet. De Hi-Freq wordt het genoemd. Een andere meer technische benaming is de monopolaire capacitieve diathermie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoogfrequente stroom die warmte opwekt in mijn huid. Dit helpt de huidcellen te regenereren en geeft een liftend, verstevigend effect.  

De term “monopolaire” verwijst naar het gebruik van een enkele elektrode die de stroom door het lichaam leidt, terwijl “capacitieve” verwijst naar de manier waarop de stroom wordt overgedragen door middel van capacitieve koppeling, wat betekent dat de stroom via een isolator naar het lichaam wordt overgebracht. 

Hi-Freq:

Speciale gel 

Danielle gebruikt hierbij een geleidende gel die ervoor zorgt dat er extra warmte in de huid komt waardoor de intensiteit van dit onderdeel toeneemt. Werkzame stoffen in de gel zijn butylcyclohexanol en evodia rutaecarpa. Het leuke is dat de eerste stof het neurologisch gevoel van opwarming iets afremt, terwijl het proces niet verstoord wordt en de tweede stof helpt juist de microstimulatie te bevorderen. 

De gel is watervrij, dit zorgt ervoor dat de warmtebehandeling geen oververhitting van de huid kan geven.  

Verbeterende hydratatie 

De behandeling duurt 23 minuten. Danielle verplaatst een handstuk met keramische kop licht over mijn huid. Ze begint met een lichte frequentie, met milde warmte. De lymfedrainage wordt zo gestimuleerd, de huid wordt als het ware aangezet. Daniëlle legt me uit dat door de hoogfrequente stroom de vochtmoleculen zich goed verspreiden en dit verbetert de hydratatie van mijn huid.  

Het voelt aardig warm aan maar niet onaangenaam. Apart is dat ik een metaalsmaakje in mijn mond krijg. Het is een reactie op mijn vullingen.  

Warmte, LED en een concentrate 

Dan zijn we alweer aangekomen bij de vierde fase: de hydro-dermaboost. Ook dit is weer een warmtebehandeling (nu een medium frequentie monopolaire stroom), die nu wordt gecombineerd met LED licht. Daniëlle kiest voor rood licht omdat dit het meest diep doordringt in de huid en een anti-aging werking heeft. Omdat de lichtintensiteit hoog is, zet ze ook een beschermbril op. Mijn ogen zijn ook afgedekt.  

Hydro-dermaboost:

Techniek versterkt de skincare 

Ook nu wordt er weer met een speciaal serum gewerkt, een concentrate. Dit maakt MEGAN ook zo bijzonder. Alle technieken zijn ervoor om de bijzondere serums op de allerbeste wijze in te sluizen, en niet andersom. De skincare is geen bijzaak, maar hoofdzaak. 

Het concentraat heet Decontractor Drone en bevat peptiden die een huidontspannende werking hebben, in combinatie met een pentasacharide, een koolhydraat afkomstig uit elementen uit de zee, een biologisch silicium dat door rood licht geactiveerd wordt en regenererend werkt en peptiden die de afbraak van elastine tegengaan.

Drone technologie

De drone technologie houdt in dat de stoffen ingekapseld zijn en op een speciale manier in de huidlagen kunnen worden afgegeven. Vroeger hadden we daar liposomen voor en die worden nog steeds gebruikt, maar drone technologie gaat verder.

Bij drone technologie wordt er ook gebruik gemaakt van peptiden, polysachariden (suikers of koolhydraten) en andere doelgerichte nanokleine deeltjes. De ingekapselde werkzame stoffen zijn zo ontworpen dat ze specifieke receptoren op de huidcellen herkennen, waardoor de stoffen heel gericht naar binnen kunnen worden gebracht. Hierdoor wordt een nog betere werkzaamheid bereikt. Bij MEGAN wordt de technologie geactiveerd door LED licht.

Na de concentrate wordt er nog een geleide gel op mijn huid aangebracht. Daniëlle gaat met ronde bewegingen over mijn huid. Ik voel een lichte prikkeling, met name rond mijn mond. 

Naaldloze mesotechniek 

Met de zogeheten naaldloze mesotechniek (Meso-Dermaboost) worden vervolgens microkleine puntjes in mijn huid gemaakt waardoor de doorlaatbaarheid wordt verhoogd. Alle nu op mijn huid aanwezige stoffen kunnen nu in de huidcellen gesluisd worden. Hoe ingenieus is dit toch! 

De Meso-dermaboost:

Booster verlengt de werking 

Tot slot wordt mijn huid nog verzorgd met een Booster. Daniëlle masseert hem volledig in mijn huid. De booster heeft kalmerende, ontstekingsremmende eigenschappen en het verlengt de werking van de behandeling tot drie dagen. In deze booster zit een lupine extract en een COL IV peptide. Lupine bevordert de elasticiteit van de huid en de speciale peptide geeft een prikkel aan collageen type 4 dat in het celmembraan om de huidcel heen zit. Ook zit er de mooie stof beta-glucaan in dat een immuun-beschermende werking heeft.

Zo ontspannen 

Ik heb de behandeling als heel ontspannen ervaren. Ik heb inderdaad drie dagen lang ontzettend veel effect gezien van MEGAN. De mensen om mij heen complimenteerden me ook voor mijn frisse, gelifte huid. Ik voelde ook echt dat mijn huid meer op spanning was, ook langs de kaaklijn.  

De producten die ik van Skeyndor mee naar huis kreeg zijn zo heerlijk zacht, en wat ruiken ze fijn. Het verhoogt het gevoel van wellbeing. Het is aan te bevelen om een kuur van zes behandelingen te doen. Wist je dat MEGAN ook voor het lichaam ingezet kan worden?  

MEGAN reactiveert je huid van binnenuit.

Informeer naar de bijzondere behandeling bij één van deze schoonheidsspecialisten: 

Ben je schoonheidsspecialiste en geïnteresseerd in MEGAN? Neem dan contact op met Care Cosmetics in Barendrecht. Via de website vind je ook meer informatie over MEGAN. 

KOM JE OOK?

Wil je als professional meer weten over deze behandeltechniek? Op 23 september aanstaande organiseert distributeur Care Cosmetics de CARE CONNECT dag in Barendrecht.

Tijdens deze inspiratiedag geeft Care Cosmetics je tools om nieuwe kennis te vergaren, te netwerken en tips om je business te vergroten. Dit wil je niet missen!

Met:

En:

Bestel hier je early bird ticket voor deze bijzondere netwerk dag!

Lees ook