Peelings, maskers, concealers, bodylotions!

08:58 - 05:23
luistertijd 08:58 - leestijd 05:23

Het is altijd zo leuk om te vragen aan onze testers over welke producten ze recent heel tevreden waren. Hier komen er weer een paar: een bijzonder CO2 carboxymasker van het Japanse merk Mediplorer, een handige AHA lotion van Dermasence in slimme verpakking, de prachtige nieuwe concealer van het meest begeerde probiotische merk Esse Skincare, shower producten van The Ordinairy en een super betaalbare pigmentspot reducer van L’Oreal!

Gerti’s favorite: L’Oréal Bright Reveal Dark Spot Exfoliant Peel

Ik zag deze peeling voorbijkomen op Instagram en toen ik het in de aanbieding zag, kon ik een aankoop niet weerstaan. Toen ook maar direct het Bright Reveal Niacinamide serum  gekocht.

De peeling bevat 25% exfolianten: AHA (melkzuur, glycolzuur en amandelzuur), BHA (salicyl zuur) en PHA (gluconolactone).

De Bright revewl peeling breng je op een schone droge huid aan en spoel je na 15 minuten af. Het is dus geen leave on exfoliant! Je gebruikt het 4 avonden per week.

De peeling heeft een groene kleur, dat lijkt misschien overbodig, maar daardoor weet je zeker dat je je de peeling helemaal verwijderd hebt.

Ik heb de peeling en het niacinamide serum nu zo’n week of vier gebruikt. Het niacinamide serum 2 keer per dag, de peeling 2-3 per week. Uiteraard gebruik ik elke dag een spf. Ik  zie een duidelijk verschil. Mijn huid ziet er egaler uit. Niet dat pigmentvlekjes helemaal weg zijn, maar ze zijn minder zichtbaar, vooral op mijn wang/kaaklijn waar ik wat vlekjes heb van oude onzuiverheden.

Sabine: Mediplorer CO2 carboxy gel masker

Monique heeft al eens een mooi uitgebreid artikel geschreven over het carboxy wonder van het Japanse merk Mediplorer. Je leest dat artikel hier nog eens. Het masker is een ware therapie voor je huid als je het regelmatig gebruikt. Of je huid structuur echt verbetering nodig heeft, of omdat je een egalere kleur van je huid wenst, een optimale hydratatie en glow. Het zuurstof dat door het masker gegenereert wordt zet alle huidfuncties aan.

Dit masker meng je zelf: je doet de gel in een klein kommetje, dat bijgeleverd wordt, en je mengt het met het poeder. Goed roeren en er ontstaat een luchtig schuim met belletjes en dat je goed over je gezichtshuid verspreidt met een kwastje, bij voorkeur.

Me-time met het carboxy masker op

Je laat het 30 minuten intrekken, het is een ideale training voor ‘me-time’;-) Het voelt zalig fris aan, ik geniet er echt van. Het afhalen doe ik met een spateltje omdat de gel na verloop van tijd echt wel een gelei wordt op mijn huid. Met water en een zachte doek haal ik de restjes weg.

Wat krijg je een hier een ongelofelijk perzikhuidje van. Mijn huid voelt heel erg goed en heel zacht aan. Ik kreeg er ook nog miniaturen van de Mediplorer Radiance Lift Lotion, het Serum en de Cream bij. Dat maakt de routine echt af.

Ik heb in tijden niet meer zo’n fijn maskermoment beleefd. Mijn huid heeft een glow, echt een jeugdige glow die ook dagenlang aanhoudt.

Monique gaat je er binnenkort nog meer over vertellen. Zij heeft de skincare inmiddels twee maanden getest en is ook diep onder de indruk. Wordt vervolgd dus!

Monique: Dermasence Chrono Retare AHA lotion

Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n fan van zuren, maar af en toe vind ik het zeer zinvol om ze in te zetten. In dit geval voor de borstplooi. Mijn huid heeft daar de eigenaardige gewoonte om veel kleine steelwratjes te ontwikkelen. De zuurgraad van mijn huid heeft er absoluut mee te maken. Het is een warm plekje.

Ik ben erachter gekomen dat ik met behulp van fruitzuur de pH van dat stukje huid net wat zuurder kan houden. Hierdoor krijgen al die kleine huiduitstulpinkjes net wat minder kans tot wasdom te komen. Natuurlijk, ik kan ze laten coaguleren of laten laseren.

Maar met zuren kan ik het thuis doen. Maar waarom kies ik nou voor Dermasence? Het is heel simpel. De vloeistof zit in een geweldige drukpomp verpakking. Je drukt het watje tegen de dispenser aan en de vloeistof wordt er zo ingespoten. Je hoeft de fles niet vast te houden, alleen maar het watje er horizontaal op te drukken.

Natuurlijk kan deze lotion ook voor je gezicht gebruikt worden. Het is een milde samenstelling, net genoeg om de pH waarde weer in balans te brengen.

Kijk ook eens bij de andere producten van Dermasence. Het is een uitstekend no-nonsense, betaalbaar merk.

Lydia: Esse Skincare concealer

Ik was al een fan van de ESSE Foundation SPF 30 en nu is er dan deze verrassend fijne, microbioom vriendelijke concealer. Voor een vlekkeloze, perfect, lang houdende dekking.

Het wordt half september in Nederland geintroduceerd, maar ik mocht het als make-up artist nu al testen.

Ik denk dat ik je over Esse skincare niet zoveel meer hoef te vertellen, dat is al veel gedaan op BeautyJournaal. Lees hier nog eens een mooi verhaal van Monique over hoe Esse je huidmicrobioom gezond houdt. Verder vertel ik je graag dat het merk trouw aan zijn ethische standaarden. Het is biologisch gecertificeerd, vegan, proefdiervrij, actief in MVO, Fair Trade en het wordt CO2-neutraal geproduceerd.

Ik vind het fijn dat deze concealer met de gevoelige huid indachtig ontwikkeld is. Vandaag de dag geeft meer dan 70% van de mensen aan in meer of mindere mate last te hebben van huidgevoeligheid. Als visagiste maak ik dit zelf steeds vaker mee.

Esse heeft gebruik gemaakt van mineralen als titaandioxide en ijzeroxiden die omhuld zijn met lecithine. Dankzij deze wasachtige stof ontstaat er een gladde en egale dekking met een voedend gevoel en een natuurlijke finish.

Een van de sterke punten van een goede concealer is zijn veelzijdigheid: van het bedekken van kringen onder de ogen of oneffenheden tot contouren en highlighten. En dat zonder cakeachtig, droog en schilferig te worden. De concealer doet het moeiteloos.

Het product zit in een klein rond potje dat goed afsluit. Het versmelt moeiteloos met de huid en geeft een gladde, egale dekking met een natuurlijke matte finish. Ook makkelijk op te bouwen in dekking door dunne laagjes over elkaar te deppen. Je voelt het niet zitten op de huid, onder de ogen zet het zich niet in de fijne lijntjes.

Ik gebruik het ook op mijn pigmentvlekjes, zorgvuldig aangebracht, goed geblend, een prima dekking voor een dagje naturel zonder foundation. Aan het einde van de dag is het niet droog en zit het nog steeds perfect. Zelfs in deze afgelopen warme augustusmaand.

Het is verkrijgbaar in 5 goede tinten voor de lichte tot donkere huid. Je snapt het al: het zit nu standaard in mijn make-up koffer!

Je koopt het vanaf half september 2024 via schoonheidssalons en klinieken die met Esse Skincare werken.

Lydia testte ook: The Ordinary Natural Moisturising Factors + Inulin Bodylotion

Wat leuk dat dit merk nu ook de body in het vizier heeft. Mijn oog viel meteen op deze zeer hydraterende bodycream voor de drogere huid. Ik heb eeuwig droge benen en armen.

Ondanks het een lichte emulsie is, vind ik het verrassend goed voeden, en hoe langer ik hem gebruik, hoe beter het effect wordt. Mooi in dit product is ook dat er aan het microbioom van de huid is gedaan. Inuline is een prebiotische vezel die als voeding dient voor de microbiota op je huid. Zo help je je microkleine vriendjes om je huidbarriere nog beter intact te houden.

Ureum is ook een uitstekende stof als hydratant. Ik ben tevreden. Nu moet ik natuurlijk wel blijven doorsmeren! Anders is het effect weer weg;-) De bodylotion is siliconenvrij en vegan.

En weet je wat zo leuk is? Hoewel er iets lagere concentraties werkzame stoffen in zitten dan die gebruikelijk zijn voor het gezicht, kun je deze producten ook uitstekend voor je gezicht gebruiken hoor. Ze hebben niet voor niets de slogan eraan gekoppeld: ‘Give your body it’s facetime’ 🙂

Bekijk hier alle verkooppunten van The Ordinary in Nederland.

Lees ook