De minerale make-up die Mardge Pascaud ontwikkelde is niet alleen heel clean, maar ook super veelzijdig.

07:26 - 04:27
luistertijd 07:26 - leestijd 04:27

De minerale make-up die Mardge Pascaud ontwikkelde is niet alleen heel clean, maar ook super veelzijdig. Mardge heeft haar make-up speciaal ontwikkeld voor schoonheidsspecialisten die minerale make-up met een compact assortiment goed vinden aansluiten op de huidverzorgende behandelingen. Het is zo mild dat het ook na peelings en needling te gebruiken is.

Voor consumenten is de make-up perfect als je producten zoekt die makkelijk zijn aan te brengen en als je een natuurlijk effect ambieert. Minerale make-up past vanwege het beperkte aantal werkstoffen en de zuiverheid, uitstekend in een clean beauty strategie.

Wat is minerale make-up precies? 

Mardge: “Het is een make-up vorm zonder vulstoffen, conserveringsmiddelen of parfum. Puur opgebouwd uit mineralen. Daarom zijn het losse poeders. Als deze geperst zouden worden, heb je weer allerlei toevoegingen nodig waardoor de make-up niet meer 100% mineraal is.

Pascaud minerale make-up is dus geformuleerd uit 100% mineralen. Er zit onder andere zinkoxide in; een mineraal dat verkoelend en ontstekingsremmend werkt. Daardoor is de make-up ook geschikt voor een onrustige acne huid, rosacea of een gevoelige huid.

Voordeel van minerale make-up is dat door de losse poeders je de huid dus niet ‘dichtkoekt’. En wat ik zelf altijd subtiel en handig vindt, is dat de mineralen een licht weerkaatsende én UV- beschermende werking hebben. Zo biedt je de huid dus een ideale bescherming overdag en werk je meteen aan een anti-aging regime.” 

Tips om de make-up te combineren 

Het werken met losse minerale poeders als foundation – in acht kleuren – is super eenvoudig. Een foundation opbrengen met deze mineralen kan iedereen. Tik een klein beetje poeder in het dekseltje, draai de kabuki kwast in de poeder en maak dan met de bepoederde kwast draaiende bewegingen over de huid. Als je de juiste kleur hebt, dan zie je de teint mooi egaliseren zonder dat je het product op de huid ziet. Wanneer je meer dekking wilt, breng je gewoon nóg een laagje met draaiende bewegingen op. De poeder versmelt met de huideigen talg en wordt zo als het ware een met de huid. 

Datzelfde geldt voor de blush (drie kleuren). Deze mineral blush is ook te gebruiken als: lipcolour; breng een beetje crème aan op de lippen en verdeel hierover een beetje blushpoeder met de vingers of penseel, als oogschaduw en als mineral glow; de gouden shimmer poeder is mooi als glow op de jukbeenderen, maar ook als oogschaduw.

Cover creams

Behalve de minerale make-up is er ook een range cover creams in tien kleuren. Dit is een waterproof medische camouflage crème die heel veelzijdig is en ook prima te combineren is met de minerale poeders die je er overheen zet. Het kleine potje cover cream is heel zuinig in gebruik en heeft een perfecte dekking door de hoge concentratie pigmenten. Je past de dekking af op jouw wens: 

Gebruik  

Breng een dun laagje aan met een make-up sponsje of vingertoppen en verdeel het product om een natuurlijk effect te krijgen. Fixeer met de Finishing Dust en herhaal de stappen voor nog meer dekking. Of meng een beetje cover cream met uw dagcrème voor een ‘getinte dagcrème’ effect. 

Welke make-up producten gebruik je zelf, Mardge? 

Mardge: “Mijn dagelijkse make-up routine bestaat uit foundation*. Ik heb vijf producten binnen handbereik die ik ‘mix’, en dat zijn covercream peach, brown en latte en de mineral foundation 020 en 060. Verder gebruik ik de mineral blush 100, voor mijn ogen de mineral glow in combinatie met de mineral eyepowder brow en de mineral eyepowder eyeliner. Voor mijn lippen kies ik de lipstick 003 en de organic lipgloss 700.  

*Misschien denk je waarom zoveel kleurnummers in foundation maar ik kijk altijd per dag en per seizoen wat de  beste match is. Daarom kies ik vaak ‘midden’kleuren met daarnaast nog één lichtere en één donkere variant om tot de perfecte kleur te komen gedurende het hele jaar.” 

Welke top 3 producten adviseer je? 

“Met slechts drie producten is het mogelijke een volledige make-up aan te brengen : 

  1. mineral foundation (als egaliserende foundation) of een cover cream; 
  1. mineral blush (als blush en lipstick); 
  1. mineral brow powder (als oogschaduw in de buitenste hoekjes en als eye liner) 

Heb je nog tips voor professionals?

“Minerale make-up en cover cream zijn gemaakt om ook na invasieve behandelingen te kunnen gebruiken. Vanwege de zuiverheid, de ontstekingsremmende werking en de zonbescherming voeg je alleen maar ‘goeds’ toe aan je behandeling. Na peelings, needling behandelingen etcetera is minerale make-up altijd te gebruiken. Wist je dat cover cream ook ingezet wordt om blauwe plekjes te camoufleren na het zetten van bijvoorbeeld injectables?” 

De meest belangrijke stoffen in minerale make-up 

M I C A 
 

Mica is een verzamelnaam voor een grote groep mineralen, het wordt gewonnen uit vulkanisch gesteente. Mica heeft de eigenschappen dat het reflecteert. Mica geeft vooral een mooi verzorgde, frisse glow op de huid.  

Ijzeroxide 

IJzeroxiden zijn de mineralen die voor prachtige intense kleuren zorgen en ervoor zorgen dat de make-up lang houdt, niet uitloopt en zelfs waterafstotend is. 

Zinkoxide 

Zinkoxide werkt ontstekingsremmend. Het helpt huidirritaties te verminderen en heeft een kalmerende en verzachtende werking. Het is daardoor heel geschikt voor de huid met problemen en een gevoelige huid. Ook is dit een natuurlijke zonnefilter, beschermt het de huid tegen veroudering en is het waterproof. 

Boron Nitride 

Boron Nitride is de diamant onder de mineralen. Door het gebruik van ‘de diamant’ Boron Nitride ervaar je een zijdezacht en soepel gevoel na het aanbrengen van de Pascaud mineralen. Daarbij heeft Boron Nitride uitstekende hechtingseigenschappen waardoor de make-up gedurende een lange tijd goed blijft zitten, het verstopt de poriën niet en irriteert de huid niet.  

Silica 

Silica is een van de meest voorkomende mineralen in onze aardkorst. Silica heeft de eigenschap om overtollig olie en zweet te absorberen, zodat de make-up langer blijft zitten. Daarbij helpt het de make-up beter aan de huid te hechten en is het mogelijk om de make-up makkelijker over het gezicht te verspreiden. 

Eerder was ook titanium dioxide aan de poeders toegevoegd, maar vanwege de veranderende EU-wetgeving is deze eruit gehaald. 

  

Lees ook:

Lees ook