Laat het maar vlammen: van zacht naar vurig, ingetogen en toch krachtig. Knisperend, verwarmend.

03:31 - 02:06
luistertijd 03:31 - leestijd 02:06

Het is een goed gebruik in de wereld van parfumerie om succesvolle introducties te herhalen, met een variatie op het eerste parfum. Het klinkt wat oneerbiedig, maar men noemt dit flankers. In dit artikel sta ik stil bij de inmiddels 15e flanker van Lancôme’s La Vie est Belle (het leven is mooi) en laat ik mijn lichtje schijnen over het verrassende parfum I Hate Rose van OHTOP.

Lancôme La Vie Est Belle L’Elixir

Lancôme La Vie Est Belle werd in 2012 gelanceerd. -lijn, die in 2012 werd gelanceerd. Het was een zoete, gourmand geur met onder meer iris, patchoeli en praline. La Vie werd bekend als een poederachtig parfum met een mooie mix van fruit en bloemen.

Cacaoboter

Inmiddels is La Vie toe aan haar 15e versie en deze keer zijn de fruitjes en de bloemetjes in het teken gezet van framboos, wat aardser viooltjesblad en romige cacacoboter. Het is een heerlijke rijke en intense geur geworden, kan ik wel zeggen. In het hart treffen we ook nog een roos, en in de basis ook houtachtige tonen naast de cacaoboter.

Ik vind hem minder poederachtig en bloemig deze keer. Maar nog altijd heerlijk zoetig, en de twist met fruit en hout laat de geur wat meer ‘aarden’. Ik ervaar het als een vrolijke, opgewekte geur die ook absoluut sensualiteit heeft. Het roept een gevoel van blijdschap op, zonder dat het te etherisch wordt. Lekker, voor pittige vrouwen met een sterke hartenergie;-)

Het elixir is rood van kleur, framboosrood. Crispy en vurig. Mooi.

OHTOP I Hate Rose

Onlangs maakte ik tijdens een van de leuke beauty events ‘Beauty Related’die het pr bureau Prins PR organiseert in Amsterdam, kennis met het Franse parfummerk OHTOP. Ik heb eigenlijk geen idee wat de naam betekent, ik weet wel dat de parfumeur achter dit merk Amelie Bourgeois is. Ze ontwikkelt voor het bedrijf Flair Paris geuren voor niche merken.

Ze heeft dus ook getekend voor I Hate Rose en ik vind het prachtig. De naam is geweldig, de kleur rood is geweldig van de melkglazen fles en de geur is verfrissend, want een leuke dwaalspoor interpretatie van roos!

Rabarber, paprika, passievrucht

De roos ruik je zeker nog, maar hij wordt bijna minty, wellicht dankzij de invloed van meer zurig rabarber en uiteindelijk wordt hij licht houtig, maar de frisse twist met een klein kruidje blijft wat mij betreft mooi overeind.

Ook is er gespeeld met geurcomponenten van paprika en passievrucht. Ik ruik het niet, maar ik kan me iets voorstellen bij de zoetigheid van passievrucht, omdat I Hate Rose nergens te fris of spicy wordt. Dit zal ook te danken zijn aan cashmeran in de basis, vermoed ik, waardoor de geur een zekere ronding blijft houden.

Roos en cashmeran

Ik snap volledig dat dit een uniseks geur is. Ik schenk hem aan een geliefde vriend, die niet alleen van vurig rode tinten houdt, maar ook deze mooie mix van frisheid van roos en een zachte aardse body houdt. En tot die tijd, draag ik hem regelmatig zelf;-)

Lees ook