De toekomst is nu: zo komen beauty, energie en gezondheid samen

09:05 - 05:27
luistertijd 09:05 - leestijd 05:27

Tijd is geld, en in het vak van de schoonheidsspecialisten is het een voortdurend spanningsveld tussen inkomsten en uitgaven, of beter gezegd tussen de behandeltijd en de nettowinst, wat houd je onderaan de streep over. Het vak van de schoonheidsspecialiste is zeer arbeidsintensief, en dat maakt het ook zo bijzonder. De aandacht die gegeven wordt, vaak anderhalf uur lang, de aanrakingen, de gesprekken. 

Uitdagingen in de beautyindustrie

Een schoonheidsspecialiste verdient meer als ze producten kan verkopen, dan behandelingen waarbij ze zelf haar inzet moet geven. In dit artikel neem ik je mee in een nieuwe ontwikkeling waarin beauty transformeert in energie en gezondheid en vertel ik je over de impact van Vibra-B, voor betekenisvolle behandelingen die minder arbeidsintensief zijn.

Efficiëntere skinroutines

Van beauty naar gezondheid en naar praktischer aanbod om beautyroutines zo efficiënt mogelijk te maken: de laatste jaren worden de discussies hieromtrent gedetailleerder. Corona heeft bijvoorbeeld nieuwe inzichten gegeven: dat mensen heel goed hun huid thuis kunnen onderhouden, als ze maar de juiste producten gebruiken. Als ze dan eens in de zes maanden een kuur doen die de huidcel communicatie weer een extra boost te geven, kunnen ze weer maanden door.

Natuurlijk, laten we ook de ontspanning & me-time niet vergeten. Ook daarvoor ga je naar de schoonheidsspecialiste en de facial is toch lange tijd de ultieme tool geweest om dat te verwezenlijken. Wie kent niet de verhalen van lekker in slaap vallen tijdens een behandeling.

De toekomst van het vak

Toch zijn er kenteringen gaande en die vragen iedereen in dit beautyvak om goed na te denken over de toekomst: wat voor schoonheidsspecialiste wil ik zijn, wat ik wil bieden, hoe ziet mijn doelgroep eruit, ook qua leeftijd, wat zoeken mijn klanten, wordt gezondheid steeds belangrijker?

De komst van artificial intelligence

We horen van bedrijven in de beautyindustrie dat door de komst van artificial intelligence en de mogelijkheid voor online huidscans en adviezen, het ambacht gaat veranderen. De basis gaat ingevuld worden door AI – zeker bij jongere generaties, die er al zo vertrouwd mee raken. 

Scholing en nieuwe wegen naar ontspanning

We horen dat het aantal jonge mensen dat voor een beroepsopleiding in het beautyvak kiest, afneemt in Nederland. We horen dat jonge mensen ontspanning tegenwoordig op een andere manier invullen: via lichamelijke ervaringen waarbij het brein (en de ziel) ook op belevingsreis gaan. Spiritualiteit is groeiende, mindfullness, meditaties, ceremonies. De huid is niet per definitie meer de poort naar ontspanning. Metafysische ervaringen worden belangrijker, als stressreductoren, maar ook als inzichtgevende geleiders. 

Andere kijk op welzijn

Deze schijnbaar verschillende trends (AI en spiritualiteit) beogen hetzelfde doel: het gevoel, de ervaring van welzijn in het leven te vergroten. Via snelle, praktische oplossingen en heel persoonlijke ontspanningservaringen.

Van beauty naar gezondheid, de rol van energie

En in de hectische wereld waarin we leven komt nieuwe bezinning: dat een perfect uiterlijk niet het belangrijkste is. Iedereen is van nature op zijn of haar eigen manier perfect. Beauty is energie, beauty is beleving, beauty is gezondheid, en gezondheid wordt steeds belangrijker om extra energie in te steken. Het is geen vanzelfsprekendheid meer. Gezondheid van lichaam en geest, omdat ze nauw verweven zijn en elkaar versterken: positief en negatief. 

We zien al schoonheidspraktijken waar men bezig is met de nieuwe tijd, die van stilte, inzicht (Reiki), aanraking, ademhaling, van voeding en energie. Steeds meer mensen gaan op zoek naar integrale ervaringen voor lichaam en geest. 

Mijn eigen ontdekkingstocht

Hoe mooi is het toch als je dit in het vak kan laten samen komen. Mijn eigen reis als mens begon met verdiepende inzichten in voeding en de effecten die dit heeft op je gezondheid. Twee jaar geleden ging bij mij het roer om. Van de hele dag eten want altijd honger, weinig letten op suikers en koolhydraten, naar 3 x per dag eten met heel veel verse groenten, vezels, eiwitten, minder koolhydraten en spaarzaam suiker. Het grote cadeau was een dosis energie, minder hersenmist, een stabiele bloedsuikerspiegel en 4 kilo eraf – blijvend. 

Leven vanuit hartenergie

In deze tijd begon ik ook in contact te komen met mensen die graag spirituele ervaringen opdoen. Op Ibiza maakte ik kennis met de helende kracht van knuffelen vanuit de hartenergie, van ceremonies, van gesprekken over zelfliefde en loslaten.

De wereld van frequenties

Ik begon me te verdiepen in resonanties, in frequenties, ik las boeken van de Amerikaanse wetenschapper en wijsneus Joe Dispenza en er ging een wereld open. Ik bezocht wat meetings met goeroes om ervaringen op te doen. Ik ging zingen, in groepen, maar ook privé en ik ontdekte wat een waanzinnig effect dat heeft op je energiehuishouding, op je nervus vagus

Mijn kennismaking met Vibra-B

Ik kwam in aanraking met  Vibra-B, sessies waarbij je met afgestemde frequenties cellen hernieuwde energie geeft, en ik ontdekte hoe dat ook doorwerkt in je brein. Dat heerlijke ontspannen gevoel, dat ik kende van al die andere activiteiten, van yoga tot ceremonies, singing circles….

En ik leerde ook welke effecten het heeft op het welzijn van je lichaam. Je spieren, je gewrichten, je organen. Ik kon het niet bedenken. Ik werd nog meer gefocust, ik ervaarde een meer ontspannen blaas, meer flexibiliteit tijdens Pilates trainingen. 

Voor mij viel het kwartje: dit is de perfecte integratie van techniek, bio-energetica en beauty. Ja, zo noem ik dat.

Dit gebeurt er in je lichaam….

Waar ik vooral de meer metafysische benadering zoek, kan Jose Conrads, de distributeur van Vibra-B in Nederland, het heel helder, juist feitelijk uitleggen, op fysiologisch niveau: ‘Vibra-B zet allerlei systemen in het lichaam aan. Vergelijk het maar met een goede workout. Echter krijg je met Vibra-B sneller resultaat. In 20 minuten ervaar je waar je anders 2 uur over zou doen.’

Verbeterde doorbloeding, huid&spier-versteviging, stressvermindering

‘De doorbloeding wordt verbeterd. Het vasculaire en lymfatische systeem wordt aangezet. Er ontstaat ook een hormonale balans en spierversteviging. Dit wordt via het neuro-musculaire systeem met behulp van het centrale zenuwstelsel gestimuleerd. Het zorgt ook voor meer ontspanning en focus. Zoals het in de natuur werkt: er wordt altijd naar balans gezocht, en daar helpen trillingen ofwel energie bij.’

‘En best uniek, de trillingsfrequenties van Vibra-B werken ook door op álle fibroblasten, waardoor de huid als ook interne weefsels waar de fibroblast zich bevindt er gezonder en steviger uit gaat zien. De productie van collageen en elastine wordt immers intens geactiveerd.’ 

Beauty in de nieuwe tijd: longevity

Als je nu kijkt waar we staan in het schoonheidsvak, naar de veranderingen die er aan komen. Een nieuwe generatie die ontspanning en gezondheid anders invult, die haar weg praktisch vindt via de online wereld. De groeiende behoefte van alle generaties om zo lang mogelijk gezond te blijven. Omdat beauty energie is, en energie is gezondheid…..is de ontwikkeling van Vibra-B een prachtige, vernieuwend antwoord op beautybeleving in de nieuwe tijd.  

Als we ook nog eens kijken naar het arbeidsintensieve vak van de schoonheidsspecialiste, is er nog een bijzonder argument voor Vibra-B. Cliënten wordt aangelegd aan apparatuur, het is een geprogrammeerd systeem met keuzemogelijkheid. 

Voordelen voor de salon

Jose: ‘Waar massages echt energie en spierkracht van de schoonheidsspecialiste vergen, hoef je bij deze behandeling er niet bij te zijn. Met aandacht voor de klant heb je tijd over voor andere zaken. Jouw cliënt ligt heerlijk ontspannen in een andere ruimte. In relatief korte tijd kun je goede resultaten leveren zonder intensieve arbeidsuren, wat de winstgevendheid per behandeling verhoogt​.’

Ik vind het prachtig dat Vibra-B ontwikkeld is en wat hiermee allemaal gedaan kan worden: hoe beauty meer holistisch en energie georiënteerd kan worden, en hoe efficiënt je dit kan uitvoeren. Vibra-B geeft een fantastisch beleving met duidelijke, praktische doelen. 

Neem contact op met Jose Conrads, om te ontdekken hoe Vibra-B jouw praktijk kan transformeren. jose@partnerinaesthetics.nl of 0252-625993. Lees ook meer op de website van Vibra-B.

Lees ook