Ode's haar wordt snel dof, gaan deze producten dat verhelpen?

05:22 - 03:13
luistertijd 05:22 - leestijd 03:13

Een aantal weken geleden ben ik bij het Andrélon evenement geweest voor de introductie van de Protein Plex Repair lijn. Wat was het leuk! Op het event werd mijn haar gewassen en in model geföhnd terwijl er gebruik werd gemaakt van de nieuwe producten. Mijn haar zat prachtig en rook heerlijk. Na afloop kreeg ik de producten ook mee naar huis. Ik ben ze natuurlijk gaan testen. Lees mijn ervaringen!

Vier stappen plan tegen dofheid en doorkambaarheid

De lijn bestaat uit vier producten die je ook het liefst allemaal met elkaar moet gebruiken. Andrélon claimt dat deze producten je haar er minder dof uit zal laten zien en dat er minder pluis optreedt. “De producten van deze lijn zorgen voor 100% herstel van beschadigt haar, tot 94% minder gespleten punten en beschermt het haar tegen toekomstige beschadigingen.” Als je weet dat ik heel dik en veel haar heb en dat het snel dof wordt, ben ik natuurlijk razend benieuwd.

De vier stappen bestaan uit:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monique Lindeboom (@beautyjournaal_daily)

Handige verpakking, uitstraling niet super luxe

Over de verpakking wil ik nog wel even wat kwijt, want Andrélon zegt de uitstraling luxer te hebben gemaakt. Persoonlijk vind ik dat niet, maar goed, het blijft natuurlijk een mass market merk. Ik vind de producten wel makkelijk in gebruik.

De pre-treatment

De pre-treatment laat je 5 tot 10 minuten intrekken, daarna moet je het goed uitspoelen. In deze voorbehandeling zit al een ontklittende werkzame stof (behentrimonium chloride), een haarversterkende proteine (hydrolozed wheat), er zit wat melkzuur in dat het haar glad maakt en glycerine als hydratant.

Shampoo

Vervolgens ga je je haar lekker wassen met de versterkende shampoo. Hierin wordt gebruikt gemaakt van wat Andrelon de ‘bond plex technologie’ noemt: een mix van keratine, aminozuren en polymeren, die polyquaternium genoemd worden. Verder wordt ook weer gebruik gemaakt van wat zuur, in dit geval citroenzuur.

Zuren doen de truc, en keratine

Die zuren maken de bonding producten die je nu steeds meer ziet bij allerlei haarmerken zo bijzonder omdat ze de haarschubben sluiten.

Keratine wordt veel gebruikt om eveneens breukjes in de haarschubben te helpen herstellen, of beter gezegd: opvullen.

In de conditioner vind je overwegend dezelfde stoffen terug zoals het bond repair complex, maar ook zonnebloemolie. Er zitten geen zuren in.

Leave-in cream

Tot slot is er de leave-in cream waarmee je je haar beschermt tijdens het stylen. Er zit ondermeer glycerine in en guar hydroxypropyltrimonium hloride, een veel te ingewikkelde naam voor iets dat je haar doorkambaar maakt en voorkomt dat het statisch wordt.

Wat vind ik ervan?

Bij de derde stap merk ik eigenlijk pas wat deze producten moeten doen: dat mijn haar er minder dof uitziet en mijn haarpunten er ook zachter uitzien. Het is het effect dat ik ook krijg als ik een haarolie gebruik. De shampoo en conditioner zijn voor mij net zo goed als bij andere merken. Ik merk geen verschil. De pre-treatment geeft wel een fijne start van de haar-was-behandeling, mijn haar is al meteen zachter.

Gelukkig niet vettig

Ik breng producten altijd eerst aan op mijn handen voordat ik ze in mijn haar doe. Ik had verwacht dat de substanties van de pre-treatment en de leave-in cream heel vet zouden zijn, maar dat valt erg mee. Als je het goed over je haar verdeelt, heb je daarna geen plakkerige handen. Ik hou niet van plakkerigheid, ook niet bij gezichtscremes.

Mijn haar neemt de producten snel en makkelijk op. Vooral bij de leave-in cream vind ik dat belangrijk, omdat ik ook geen vettige look wil. Mijn haar ruikt ik erg lekker de rest van de dag.

De eindbeoordeling

Het resultaat klopt nog niet helemaal met mijn verwachting. De geur blijft lang hangen, maar de dofheid kan ik toch niet voorkomen. Na een paar uur komt dat weer terug.

De leave-in helpt wel heel erg om mijn haar in model te brengen en als ik mijn haar gestyled heb en het minder pluizig te maken.

De dofheid komt na uren weer terug

Grappig genoeg zou ik het toch weer kopen, omdat ik wel zie dat er minder dofheid is, ook al houdt dat geen dag aan. Voor mij is het überhaupt al lastig om die dofheid kwijt te raken, dus alle kleine beetjes helpen.

Mijn beste vriend is super tevreden met de leave-in cream. Bij hem helpt het zeker om pluizigheid tegen te gaan. Zijn haar heeft een fijnere structuur.

De prijs/kwaliteit verhouding vind ik erg goed.

Lees ook