Van LED licht voor haargroei tot innovatieve scalptreatments

06:48 - 04:05
luistertijd 06:48 - leestijd 04:05

Gezond, gehydrateerd en glanzend haar, dat willen we toch allemaal? Wij hebben weer een aantal nieuwe haarproducten gespot, die je haar weer laten shinen, lees je mee?

Schwarzkopf Professional Fibre Clinix, de nieuwste ‘bonding’ producten

Schwarzkopf Professional introduceert de vernieuwde Fibre Clinix lijn. De producten zijn erop afgestemd op zeer langdurig haarherstel te geven. Het gaat om twee nieuwe technieken: bondfinity en bondxtend.

Bondfinity en Bondxtend

De bondfinity technologie creëert de sterkste, permanente bindingen (de zogenaamde covalente bindingen) in het diepste deel van de haarvezel. Deze innovatieve technologie sluit de eigen keratine van het haar in, wat resulteert in tot 90% minder beschadiging en 10 keer sterker haar.De bondxtend technologie zorgt ervoor dat de salon resultaten thuis worden behouden door het vormen en onderhouden van extra ionische en hydrogene bindingen in de haarvezel.

De Fibre Clinix thuisproducten gecombineerd met speciale op huidverzorging geïnspireerde ingrediënten, maken de bondfinity methode compleet. Voor oneindig haarherstel en langdurig gezond haar! De vier assortimenten omvatten:

Foreo FAQ 301 led-licht borstel voor je hoofdhuid, tegen haaruitval

Goede verzorging van de hoofdhuid is essentieel om haaruitval tegen te gaan. Foreo introduceert nu de FAQ, een ‘LED Hair Scalp Massager’ die belooft iets aan de conditie van je haar en je hoofdhuid te doen.

De kracht van rood LED-licht is in het algemeen dat het celfuncties aan zet, en dit kan dus ook met de cellen van je hoofdhuid. De ingeboude T-Sonic massage helpt daarnaast de bloedstroom te stimuleren, zodat zuurstof en voedingsstoffen die essentieel zijn voor de haargroei gemakkelijk de hoofdhuid kunnen bereiken. Ook helpt de massage de dode huidcellen, zweet en olie los te maken. Voor een gezondere hoofdhuid. Haarzakjes worden geopend, zodat ook je verzorgingsproducten beter opgenomen worden. Je haar zal er ook van gaan glanzen.

FAQ 301 maakt gebruik van 637 ultra-hygiënische borstelharen om het haar te verdelen tijdens de behandeling, zodat het LED-licht de hoofdhuid direct kan bereiken.

Combineer met probiotisch haarserum

Aanbevolen wordt om de tool te gebruiken in combinatie met het Scalp Recovery & Thick Hair probiotic serum Dit lichtgewicht serum bevat naast probiotica ook rode klaver extract en Centella Asiatica. Probiotica is natuurlijk heel heilzaam voor een gezond huidmicrobioom. Rode klaver extract vermindert haaruitval door het blokkeren van DHT, een hormoon dat haarverlies kan veroorzaken. Centella Asiatica stimuleert de doorbloeding, waardoor voedingsstoffen de haarwortels beter bereiken en de haargroei wordt bevorderd. Het kalmeert ook de hoofdhuid en vermindert irritatie.

Hij is nog niet in Nederland gespot, maar wel via de officiële Foreo website. Verder vind je alle andere tools en skincare van Foreo via Douglas.

Living Proof scalp treatment & shine gloss

Living Proof is een innovatief haarverzorgingsmerk dat in 2005 is opgericht door wetenschappers van het MIT (Massachusetts Institute of Technology) in samenwerking met kappers. Het merk onderscheidt zich door zijn wetenschappelijke benadering van haarverzorging, waarbij het gebruikmaakt van geavanceerde technologieën en moleculaire wetenschap om haarproblemen op te lossen. Er wordt geen gebruik gemaakt van siliconen en sulfaten.

Peeling

Nieuw in het assortiment zijn de Scalp Care Exfoliator voor een schone en gehydrateerde hoofdhuid met minder talgoverschot. Je gebruikt het voor het wassen en laat het vijf minuten intrekken.

Het bevat Gly-acid blend, : een gepatenteerde mix van glycolzuur, BHA’s en PHA’s die de hoofdhuid reinigt door dode huidcellen te verwijderen. Pentavitin prebioticum balanceert en verbetert de gezondheid van de hoofdhuid door de hydratatie te verhogen en talg te verminderen. Plantaardige extracten + bevochtigers kalmeren een geïrriteerde hoofdhuid en vullen de exfoliërende gly-acid blend aan.

Serum

Nieuw is ook het Scalp Care Density Serum dat ideaal is voor dunner wordend haar en grijzend haar. Je haar zal er voller uit gaan zien, zo wordt beloofd. Ook wordt haaruitval afgeremd. Binnen 90 dagen moet je dat kunnen ervaren. Gebruik 2 tot 3 pipetjes per dag. Bijzonder is ook dat het serum het doorkomen van nog meer grijze haren moet kunnen afremmen. Dankzij antioxidanten en aminozuren. Verder zitten er peptiden in om de haarvezels sterker te maken waardoor de haren voller zullen aanvullen.

Shinen

Tot slot is er de Perfect hair Day High-Shine Gloss. Living Proof heeft een ‘Light Enhancing Technology’ ontwikkeld om niet-zichtbaar licht om te zetten in zichtbaar licht en UV-licht te reflecteren. Dit resulteert in 2x meer glans. In tegenstelling tot vergelijkbare haarproducten bevat het geen zware siliconen en laat het geen resten achter.

Het klinkt allemaal veelbelovend. Wij worden er hebberig van, jij niet?

GUHL 30 seconden droogshampoo

Met een paar snelle sprays geef je je haar direct een frisse en volumineuze look, terwijl je je hoofdhuid rust gunt tussen wasbeurten door De speciale formulesabsorberen overtollige olie, waardoor je haar er binnen 30 seconden weer schoon en verzorgd uitziet. Niacinamide zorgt extra verzorging van de hoofdhuid. Het is snel, eenvoudig en heel effectief, maar dat weet je natuurlijk wel;-)

De droogshampoos van Guhl bevatten geen siliconen en zijn veganistisch.

De Guhl 30 sec. Volume en Frisheid Droogshampoo geeft je haar niet alleen een frisse look, maar zorgt ook voor extra volume en grip. Perfect om je kapsel op te frissen of om je haar klaar te maken voor het stylen.

De Guhl 30 sec. Pure Frisheid Droogshampoo heeft een frisse citrusgeur en laat je haar licht en luchtig aanvoelen. Dit product is mild voor het microbioom van de hoofdhuid en voorkomt dat je haar uitdroogt.

Guhl 30 sec. Fruitige Frisheid Droogshampoo met fruitige perzik geur, geeft je haar extra volume zonder het natuurlijke gevoel te verliezen. Het is zacht voor de hoofdhuid en voorkomt dat je haar uitdroogt.

Ga naar je drogist voor deze producten.

Lees ook