Zorg voor een perfecte basis om je milky look te maken

03:37 - 02:10
luistertijd 03:37 - leestijd 02:10

De “glass skin” en “clean girl make up” look gecombineerd in een, maar dan in nagels, hoe klinkt dat? Op TikTok wordt er inmiddels al miljoenen keren naar de “soap nails” gezocht. Ken jij het al? Het past helemaal in de dominante trend van dit moment die Quiet Luxury heet. Ode doet verslag….

No-lacquer nail look

Het gaat om een eenvoudig nagel design, je zou het inderdaad dus kunnen vergelijken met de “no makeup look”, omdat het om zo’n schone, minimalistische nagel gaat.

Een nagel die goed gehydrateerd is, een aanvoelt alsof je net uit bad komt. Bij “soap nails” wordt vaak alleen een glanzende topcoat aangebracht om de nagels een bijna natte look te geven.

Milky

Je kunt aan deze trend natuurlijk een eigen draai geven, door bijvoorbeeld een transparante roze of melkachtige tint toe te voegen voor een subtielere of iets opvallendere afwerking.

Het oogt niet zo nep, ook al is het nep

Ik ben al enkele jaren fan van de trend, alleen doe ik het net wat anders. In plaats dat ik mijn eigen nagels laat lakken, neem ik acryl nagels en laat ik die vervolgens lakken in dezelfde kleur als de acryl kleur, een roze melkachtige kleur dus. Deze kleur geeft mij het gevoel dat ik niet per se “nep” nagels draag, maar dat mijn nagels er subtiel, verzorgd en vooral schoon uitzien.

Mijn nagelstylist is een 70-jarige Thai

In de nagelstudio die ik bezoek in Amsterdam-Zuid, werkt jong en oud door elkaar. Zo worden mijn nagels bijvoorbeeld gedaan door een Thaise man van rond de 70, maar ook jongens en meiden van mijn leeftijd doen nagels. Ik zie veel mensen die de laatste tijd voor een subtielere kleur gaan, in plaats van een felle kleur of nail art.

Alles draait om een perfecte basis

Voor de soap nails hoef je echt niet naar de nagelstudio te rennen, thuis kun je ook zelf met je nagels aan de slag. Bij een “soap nail”-manicure draait het om een goede basis.

Begin met het verzorgen van je nagelriemen, nagelolie kan daar goed bij helpen. Maak daarna je nagels goed schoon en zorg dat er geen restjes van oude lak meer te vinden zijn. Polijst de nagels totdat ze mooi glanzen en zorg ervoor dat je ruwe nagelriemen trimt en vijlt tot ze mooi symmetrisch zijn.

Wanneer je deze stappen hebt uitgevoerd, kun je beginnen met lakken, gebruik een transparante laag ultraglanzende nagellak én topcoat.

Om jouw nagels mooi te kleuren is de Premium Natural Kit van Pinkgellac ontzettend handig. In deze kit zit alles wat jij nodig hebt voor jouw soap nails. Diverse kleurtjes, een prep booster, base coat, shine top coat, remover, manicure kit en natuurlijk de LED lamp.

Vergeet de manicure niet af te ronden met extra liefde voor je handen: gebruik een exfoliant en een hydraterende handcrème of masker. Goed verzorgde handen zorgen ervoor dat je “soap nails” nog beter uitkomen, vergeet dus geen aandacht te besteden aan de details.

Wil je meer weten over de Quiet Luxury trend? Onlangs sprak BeautyJournaal’s Monique met Sebastian’s international creative director Kirsti Solberg over deze trend in haarkleuring en -verzorging (en ze geeft meteen de beste tips voor een ‘glass look’):

Lees ook