Ruim zeven weken geleden, inspecteerde Dany Diop, huidspecialist en tevens distributeur van Suki Skin Care mijn huid. Deze bleek erg aangedaan (lees hier het verslag). Voor het beste herstel van mijn lichte acné huid volgde ik zes weken een drievoudig stappenplan van Suki Skin Care.
Ik gebruik een reiniger, de exfoliate foaming cleanser of een transformative cleansing clay voor ’s avonds en/of ’s morgens, standaard gevolgd door de balancing toner (lotion) en een balancing lotion (als crème). De producten bevatten ‘actieve plantaardige stoffen’, geen synthetische toevoegingen. Ze zijn voor de gevoelige huid, dermatologisch getest en cruelty-free, dus niet getest op dieren.
Exfoliate Foaming Cleanser
Ik merk dat ik iets te ongeduldig ben voor de Exfoliate Foaming Cleanser. Tussen mijn handen wrijf ik een korrelige substantie op basis van suiker tot schuim. Het is wel een prettig stevig schuim. Als een soort masker wat in de huid snel intrekt. Soms verdwijnt het schuim, dat is jammer. Is mijn huid te vet, te vies? Als je niet uitkijkt en de korrels niet zijn opgewreven, is het een soort scrub. Dit is in mijn geval een nadeel, want korrels die niet oplossen, zouden mijn huid weer kunnen beschadigen. Juist scrubgebruik werd met mijn huidconditie afgeraden.
Aan de slag
Ik maak zorgvuldig mijn gezicht en kaaklijn schoon. Niet het decolleté, want hier heb ik geen last van. Het schuim afwassen met de washand is raadzaam. Alleen met handen en water zorgt voor een waterballet, maar onder de douche is het in dat opzicht wel ideaal. Het product zou moeten werken als een reiniger voor sterk vervuilde poriën, infecties elimineren en de collageen productie een extra stootje geven, zodat de huid gladder wordt. De frisse geur smaakt naar meer en zo proeft het ook een beetje, doordat het op basis van suiker is.
Het gebruik van de Concentrated Balancing Toner erna met spray is mild in gebruik. De lotion is om de huid te kalmeren, bacterievorming tegen te gaan en irritatie, maar ook om de olieproductie in balans te brengen, zoals de site vermeldt. Ik spray het op een watje, om mijn gezicht af te nemen. Niets op aan te merken. Ruikt lekker en lijkt het overtollig vuil op de watten op te nemen. Bijt niet en dat vind ik wel prettig, omdat dit wel zo is met producten waar alcohol in zit.
De Transformative Cleansing Clay vind ik een ander verhaal, want mijn huid leek vooral in het begin vetter te worden na het gebruik ’s nachts. Deze heb ik erbij gekregen voor de afwisseling. De toevoeging van ‘antibacterial zinc’ tegen de puistjes en mee-eters, sprak mij wel aan.
Ik heb de keuze dit product als reiniger te gebruiken, waarbij ik de substantie 15 minuten in de huid moet laten trekken of dit als een soort masker te dragen in de nacht. Ik vind de substantie redelijk vloeibaar en wel fijn. Het masker is verder matterend, dus zelfs charmant in bed en het ruikt lekker! Een geur van een Aziatisch gerecht met citroengras. Na gebruik was ik het af met water en een washand.
Ook hierna gebruik ik de Concentrated Balancing Toner binnen het een driestappenplan om vervolgens de balancing day lotion op te smeren. De substantie is net zo vloeibaar als de clay, maar minder droog. De lotion zou kalmeren, helpen tegen rode huid, de olieproductie op peil brengen en collageen synthesis bevorderen. De daglotion brengt en neemt goed op, maar het ruikt na aanbrengen wel opvallend naar ammoniak! Hoe natuurlijk is dit product?
Yildiz concludeert:
Ik zie vrij snel resultaat en mijn huid lijkt oude lagen af te werpen. Op den duur heb ik ook minder last van het vetter worden van de huid na het gebruik van de clay. Over het algemeen is alsof de huid opnieuw wordt geprogrammeerd. Puistjes zijn in mindere mate aanwezig. Ik laat mijn huid zo veel mogelijk met rust, zodat het op natuurlijke wijze kan herstellen. Ik ben er alleen nog niet, want het echte herstelproces is slechts halverwege, doordat mijn hoornlaag nog veel oude huidcellen heeft. Ik moet nog even doorgaan.
Hoe ‘groen’ is Suki Skin Care?
Dit merk is een koploper en heeft in principe een werkzaam product dat met aandacht is geproduceerd. Het enige aandachtspuntje zijn de ingrediënten. Ondanks dat deze van natuurlijke afkomst zijn, kunnen mensen met allergie voor linalool, parfum en geraniol irritatie krijgen. Dus is het product voor hen (nog) niet geschikt. Waar mogelijk biedt Suki Skin Care wel een eerlijk loon (fair trade), gebruikt producten zonder bestrijdingsmiddelen (biodynamisch) en lokale producten tegen de uitstoot van Co2. Het bedrijf neemt ook milieuverantwoording door het gebruiken van gerecyclede materialen, het gebruik van plastic terug te dringen, omdat dit een giftige stof bevat, afbreekbare inkten voor het drukwerk en lokaal produceren om uitstoot te verkleinen. Ook ondersteunen ze goede doelen.
Lees ook:
- Meer reviews van Yildiz en haar acnebehandeling met Suki Skin Care vind je hier
- Het Beautyjournaal testpanel volgde een workshop bij Medik8
- Meer puistjes na de overgang: expert Dr. Jetske Ultee vertelt